SIRADIŞI ; DENEY

GEÇMİŞ VE GÜNÜMÜZ SÜREKLİ BİRBİRLERİYLE BAGLANTI İÇERİSİNDEDİR. NÜKSEDERLER ,İÇEÇE YAŞARLAR ,AYRIKSI DÜŞÜNÜLEMEZLER.

‘’Bir engelli  , tüm insanlığını kaderini değiştirebilir , en çok sınırlandırılanlardan korkmalı onları daha çok ele geçirmeli anlamıyorsun Waltz ,engellilerin bu deneyle için ne büyük bir lütüf olduğunu göremiyorsun.!!!’’

Dr.Hans Asperger

Stranger Things , Dark ,  Sweet Tooth dizilerinden esinlenilmiştir.

Nazilerin katlettiği tüm Engelli Çocukların anısına ....

BİRİNCİ KISIM ; DR.HANS ASPERGER’LE ZİHİNSEL ENGELLİ GENÇLERİN  ‘’ SAVAŞ’’I



BÖLÜM 1 : ‘’ SINIRLANDIRILMIŞLAR ‘’

‘’Sevginin yok olduğu yere korku yerleşir .Korkunun yerleştiği yerde ise halk sorgulama yeteneğini yitirir bu da özgür düşünmesini engeller.’’ Demişti , Büyük Babası Emre ye. Bir zamanlar insanlar sırf farklılıklarından dolayı yok sayılıyordu Emre ötekileştiriliyorlardı ,üzerlerinde deneyler yapıyorlardı düşünebiliyor musun sırf kendilerinden farklı oldukları için diyerek öksürmüş ve serzenişte bulunmuştu .Tarih ve günümüz ayrılmaz bir ikilem içindedir bazen de bağlantılı bir benzerlik gösterirler önemli OLAN BİZLERİN BİREYLERİN BU YOKSAYILMALAR KARŞISINDA NE YAPTIKLARIDIR.

Hayatı hep bir burukluk içerisinde geçmişti öyle ki bu burukluk tüm kalbine ,bedenine nüfuz etmişti. Öyledir zaten hayat yolculuğunda takdir edilmeyenlerin eksik görülenlerin öyküsü. Eksik olmayanlar eksik hissetmeyenler Ben Kimim sorusuyla hayata başlarlar eksik görülenler ise kendi benliklerini yeterliliklerini sorgularlar.

BEN NEDEN BÖYLEYİM ?

Kendini bildi bileli diğerlerinden farklı olduğunu hissettiğinden beri emre Bu soruyu kendisine sormaktaydı. Neydi ondan gizlenen gerçek ?

Emre elmasını ısırdı  bir yandan da beyninde ki ağırlık hissine aldırış etmeden ileriye doğru hareket etti. İlerlemek ne büyük bir nimetti !

Oysa ya O hep bir döngüde sıkışıp kalmıştı ne zaman içinden çıkmaya kalksa daha derin bir şekilde  bu döngünün girdabın içinde takılı kalıyordu.

Bildiği kadarıyla ! bir engeli yoktu ,o halde neydi hayatında eksik olan neden diğerleri gibi hissetmiyordu .Bir engelli dahi olsa ,engelliler artık gelişen teknoloji ve kendi benlikleri sayesinde istediği her mesleğe her başarıya sahip olabiliyorlardı engel sadece zihinlerde oluşan bir dehlizdi.

Emre saate baktı .09 05 okula yine geç kalmıştı , yanaklarında oluşan tebessüm ifadesine aldırış etmeden hazırlanmak için yola koyuldu.

+++

Sene 1939  yıllarında dünya yeni bir kanlı savaşın eşiğindeydi. Ülkeler çıkmaza sürüklenmişti ,birbirleriyle savaşmaktan  nefret politikaları üretmekten başka çareleri yok zannediyorlardı oysa çare hep vardır .SAVAŞSA İNSANLIGIN UTANCI YIKIMIDIR.

Yüzü yuvarlak ,kaşları çatık diktatör ruhlu bir adam bir parti kurmuştu ismi NASYONEL SOSYALİST İŞÇİ PARTİSİYDİ. Ari ırka inanıyordu ortaklarına ve ülkesinden gizliyordu fikirlerini ,her şeyi kendi düzenini oluşturmak için adım adım geliştirecekti. ÜSTÜN IRKA  ULAŞMAK ,KUSURLARI GÖRMEZDEN GELMEK DEMEKTİ.YAHUDİLER BİR KUSURDU ÇÜNKÜ ONUN FİKİRLERİNDE SAF KAN TAŞIMIYORLARDI .ENGELLİLER BİR KUSURDU EKSİK BIRAKILMIŞLARDI.

Bu cani ilerleyen yılların kaos yaratıcısı düzen vaat eden ama vaat ettiği düzeni kaosdan başka bir şey getirmeyen BİR DİKTATÖR OLARAK ANILACAKTI.

Adolf pencereden göğe doğru baktı ,bir gün tüm dünya tarafından anılan bir lider olacağını hayal etti ,belki iyi belki kötü bir düzen içinde olacaktı ,Dünya. Büyük bir keyifle radyosunu açtı birazdan seçim sonuçları açıklanmış olacaktı.

+++

Korkutucu zalim bir yüz ,sinsice soğuk koridor duvarların arasından ilerliyordu. Koridorlar alabildiğince uzundu .Ve bölmelerle doluydu .Bölmelerin her biri türlü türlü hayvanlarla doluydu ; kuşlar ,filler ,köpekler kediler ve KİLİTLİ BÖLMELERİN ÇOGUNLUGUNU oluşturan MAYMUNLAR .Maymunların bu denli büyük bir çoğunluğu oluşturmalarının yegane sebebi insana yakın tür olmalarından geliyordu. Korkutucu ve Zalim Dr .Hans Asperger ,adımlarını vahşice hızlandırdıkça hayvanlar çığlıklarını daha  yüksek seslerle atıyorlardı. Hans Asperger ,gelecekte tarih kitaplarına adını yazacak engelli çocuk katliam doktoru .

Asperger  yardımcısına rast geldiğinde yardımcısı istemeyerek de olsa saygı duruşunda bulundu .Asperger korku imparatorluğu kurmuştu zaten böyledir İNSANLAR GÜCÜ ELE GEÇİRMELERİ SONRASI GÜCÜN KONSOLİDASYONUNDA KORKUYU VASITA OLARAK KULLANIRLAR.

Asperger in yardımcısı Asistan .Dr. Waltz , onun pek çok politikasını onaylamıyordu deneylerde hayvanları araç olarak kullanmasını sevgiyle bu mekanı yönetememesini .BELKİ DE DİKTATÖR OLMAK İÇİN ÜLKEYE BASKI UYGULAMAK GEREKMİYORDU ,HERHANGİ BİR YERE MUKTEDİR OLMAK YETERLİYDİ.

Asperger ,sinsice gülümsedi ,ve asistanına yaklaştı .

‘’ Çok büyük bir keşif yaklaştık tam yukarıda bir delikte ,2023 senesine açılan bir kapı var.

Bilimsel gerçeklerle bunu belki açıklayamayız o kapının nasıl açıldığı da bilinmiyor. Hitler henüz deneylerimiz için bize yeterli aracı sağlayamıyor.’’

Yutkundu devam etti.

‘’ Farkında olamamak engeldir derler ama ben inanmam onları sınırlandırdığımız için böyle düşünüyorlar .Sınır bir insana koyulabilecek en zalimce olgudur ,Waltz.

Şimdilik ,bunlar aramızda kalsın ama deneylerimiz için her an insan deneylerine başlayabiliriz ve bunların çoğu 2023 senesinden gelen kurbanlar ve SINIRLANDIRILMIŞLAR olacak.’’

1.BÖLÜMÜN SONU

Yorumlar

Popüler Yayınlar